Scholen en kinderopvanginstellingen blijven tot en met 28 april gesloten. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor kinderen van mensen in vitale beroepen.

Onderwijspersoneel en pedagogisch medewerkers die in de kinderopvang werken en niet ziek zijn, kunnen de komende weken gewoon naar hun werk.

Vraag en antwoord coronavirus

Wat betekent dit voor Wee-Play?

Omdat er nog maar heel weinig kinderen onze locaties bezoeken hebben we besloten - in samenspraak met de gemeenten Roerdalen en Echt-Susteren - dat vanaf dinsdag 17 maart alleen nog onze locatie in St. Odiliënberg (dagopvang en BSO) en 't Thaal Echt (dagopvang) en De Brak (BSO) open zullen blijven. Alle andere locaties zijn gesloten tot en met 28 april. 

Wat zijn de openingstijden?

Op dit moment zijn de locaties in St. Odiliënberg en Thaalpad Echt op de reguliere tijden geopend: op werkdagen van 06.30 tot 19.00 uur. Als de situatie er om vraagt kunnen we echter ook opschalen naar 24-uurs opvang en weekendopvang.

Moet ik mijn kind afmelden?

Graag! Indien u niet valt onder de uitzonderingsgroep van ouders met cruciale beroepen, is het verzoek uw kind(eren) af te melden tot en met 28 april 2020 in Rosa. We vertrouwen erop dat u zelf de correcte afweging maakt!

Kan mijn kind ook terecht als we nog niet als klant staan ingeschreven?

Werkt u in een cruciaal beroep, en kunt u vanwege de crisis geen andere opvang regelen voor uw kind(eren)? Dan kunt u zeker bij ons terecht en gebruik maken van onze gratis noodopvang. Neem even contact op met onze locatie in Echt ('t Thaal) of in St. Odiliënberg, en we maken het in orde!

Hoe zit het met de financiële consequenties?

 Gelukkig heeft de overheid snel duidelijkheid gegeven over de kosten van kinderopvang. Om te zorgen dat de kinderopvangorganisaties die noodzakelijke opvang kunnen blijven bieden, heeft de overheid ouders opgeroepen de facturen zoals gebruikelijk te blijven betalen. De eigen bijdrage zal volledig worden gecompenseerd.  Klik hier voor de volledige informatie vanuit de overheid. Hoe dat precies gaat verlopen is nog niet duidelijk, maar het huidige idee is om dit via de kinderopvangorganisaties te laten lopen. We houden u hierover vanzelfsprekend op de hoogte.

 

Op de factuur zult u dus de reguliere en reeds extra aangevraagde opvanguren gefactureerd zien. Afmeldingen na 16 maart hebben we niet gecrediteerd. Deze facturen zullen als gebruikelijk de komende dagen automatisch van uw rekening worden afgeschreven.

 

Aanvragen reguliere klanten komende tijd

Aan ouders met volledig flexibele opvang of ouders die voor een groot gedeelte aanvullend gebruik maken van flexibele opvang de dringende vraag om deze opvang zoals u dat in een normale week zou doen nu ook te blijven aanvragen, met daarbij de opmerking opvang als regulier/kind komt niet. Hiervoor geldt natuurlijk het laagste uurtarief. Heeft u (daarnaast) extra opvang nodig in verband met corona omdat u in een vitale functie werkt, dan graag de opmerking toevoegen noodopvang ivm corona. 

Op deze manier behoudt u uw recht op kinderopvangtoeslag, hoeft u geen wijziging in uren door te geven aan de Belastingdienst en wordt de eigen bijdrage achteraf volledig vergoed. Tevens zorgt u ervoor dat we onze dienstverlening kunnen blijven aanbieden.

Wel kunt u een wijziging doorgeven aan de Belastingdienst als uw inkomen vanwege de coronacrisis drastisch is gewijzigd. Hierdoor kunt u een hogere toeslag aanvragen.

Ik heb een cruciaal beroep, en mijn kind heeft milde gezondheidsklachten. Kan ik mijn kind naar de opvang brengen?

Wij volgen hierin nog steeds de richtlijn van het RIVM. Kinderen met milde gezondheidsklachten (dus ook de "eeuwige" snotneus) kunnen het kinderdagverblijf helaas niet bezoeken, ook niet van ouders met een cruciaal beroep.

Ik werk in een cruciaal beroep, maar mijn partner niet. Mag ik mijn kind dan brengen?

Als u uw kind thuis kunt opvangen, is het verzoek dit te doen. Alleen als dit echt niet lukt, kunt u uw kind toch brengen. 

Ik maak normaal geen gebruik van kinderopvang, maar ik werk wel in een cruciale beroepsgroep. Kan ik gebruik maken van de (nood)opvang?

Ja, de (nood)opvang is beschikbaar voor alle kinderen waarvan een van de ouders werkt in een cruciale beroepsgroep, dus ook voor ouders die normaal geen gebruik maken van kinderopvang. De (nood)opvang is ook voor deze ouders gratis.

Ik werk in een cruciaal beroep en heb buitenschoolse opvang nodig. Hoe hebben jullie dat geregeld?

We hebben met alle basisscholen in Roerdalen en Echt-Susteren contact gehad. De kinderen die basisscholen bezoeken in de gemeente Echt-Susteren kunnen onder schooltijd op school terecht, maar kunnen ook op onze SportBSO De Brak terecht. Ook bij ons is deze extra noodopvang gratis. 

Ook in de gemeente Roerdalen kunnen deze kinderen zowel op school als op onze locatie in St. Odiliënberg gratis terecht.   

Waar kan ik terecht voor vragen?

Ouders kunnen terecht op www.rijksoverheid.nl. Op deze website staat de meest actuele informatie.