Ons doel

 

Is het aanbieden van kinderopvang op een verantwoorde wijze, door gediplomeerde pedagogisch medewerkers die onze doelstelling en visie onderschrijven. Kinderopvang levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.  Onze opvang is toegespitst op uw gezinssituatie en afgestemd op uw kind.

Onze kijk op kinderopvang


Wij zijn er in eerste instantie voor uw kind, maar ook voor u. Daarom bieden wij opvang aan die bij uw situatie past. Van vaste dagdelen tot volledig flexibel.  Heeft u altijd dezelfde opvang nodig? Dan kiest u voor vaste dagdelen, tegen een zeer gunstig uurtarief. 

Wee-Play biedt de ruimte om de opvang passend te maken en geeft diverse opvang mogelijkheden.  U bepaalt vooraf welke opvang u nodig heeft aan de hand van de verschillende opties. U profiteert altijd van onze ruime openingstijden.  In de huidige samenleving werkt niet iedereen van 9 tot 17 uur. Ook zijn er veel ouders die werken in wisseldiensten of met onregelmatige uren. Ons concept zorgt ervoor dat u ook dan gebruik kunt maken van onze kinderopvang.    De kinderen worden opgevangen in een vaste groep met vaste gezichten.  In onze pedagogisch beleidsplannen leest u hoe wij de opvang inhoudelijk vorm geven. 

Aanbod van onze kinderopvang

Wij bieden opvang aan in de gemeenten Roerdalen en Echt-Susteren op verschillende locaties. U kunt bij ons terecht voor dagopvang, peuterspeelzaal en voor- en naschoolse (BSO) opvang.  Structuur en regelmaat is erg belangrijk voor kinderen. Om dit te waarborgen werken wij met een vaste dagindeling. Om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen werken wij met een aantal huisregels. In ons wenbeleid leest u hoe we ervoor zorgen dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen.

Ons online (reserverings)systeem via uw eigen ouderportaal

U krijgt toegang tot uw eigen ouderportaal. Hier logt u op elk gewenst moment van de dag in en ziet u wat uw kind allemaal op de opvang heeft gedaan. De medewerkers maken per kind een persoonlijk verslag. Bij de baby en peutergroepen kunt u nalezen wanneer uw kind heeft geslapen en hoelang. Maar ook wanneer er gegeten, gedronken, verschoond of geplast is. Ook kunt u via dit systeem de opvang voor uw kind regelen.

De voordelen van Wee-Play Kinderopvang

  • Vertrouwde gezichten. Structuur en regelmaat vinden wij erg belangrijk.
  • Wij werken met het VVE programma Puk & Ko. Onze pedagogisch medewerkers die op een groep werken met kinderen die VVE indicatie hebben, zijn VVE-gecertificeerd.
  • Het belang van het kind staat voorop. Wij kijken samen met u wat het beste is voor uw kind. Immers elk kind is anders.
  •  Uitzondering zijn de schoolgaande kinderen tijdens de schoolvakanties, wij bieden dan een afwisselend programma aan zodat de schoolvakantie ook bij ons een echte vakantie is.
  • Wij hanteren ruime openingstijden van 6.30 uur tot 19 uur. Kinderen die voor 7.15 uur naar de VSO en de dagopvang komen, kunnen bij ons ontbijten.

  • Haalt u uw kind na 18 uur op, dan kunnen zij bij ons avondeten. U kunt dan zelf eten meegeven.

  • U hoeft geen luiers, geen eten of drinken mee te nemen. Alleen als uw kind allergieën of voedselintoleranties heeft of ’s avonds een warme avondmaaltijd wil nuttigen.
  • Wij bieden in de dagopvang als lunch een warme maaltijd aan. Hier betaalt u geen extra kosten voor.
  •  Bereken uw netto kosten per uur via onze rekentool.

Uw kind aanmelden

U kunt uw kind aanmelden via ons inschrijfformulier. Dit is geheel vrijblijvend. Wij nemen na ontvangst van het formulier contact met u op. Dan plannen wij samen een afspraak voor een rondleiding en informeren wij u over alle mogelijkheden die Wee-Play voor u en uw kind kan bieden. Als u uw kind definitief aanmeld dan plannen wij een tweede afspraak voor een uitgebreid intakegesprek, het liefst in aanwezigheid van uw kind. Deze afspraak wordt gepland met een pedagogische medewerker van de groep waarin uw kind geplaatst zal worden.