Ons doel

 

Is het aanbieden van kinderopvang op een verantwoorde wijze, door gediplomeerde pedagogisch medewerkers die onze doelstelling en visie onderschrijven. Kinderopvang levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.  Onze opvang is toegespitst op uw gezinssituatie en afgestemd op uw kind.

Onze kijk op kinderopvang


Wij zijn er in eerste instantie voor uw kind, maar ook voor u. Daarom bieden wij opvang aan die bij uw situatie past. Van vaste dagdelen tot volledig flexibel, of een combinatie. Heeft u altijd dezelfde opvang nodig? Dan kiest u voor vaste dagdelen, tegen een zeer gunstig uurtarief. 

Heeft u meer behoefte aan flexibiliteit? Dan kunt u kiezen voor opvang per half uur. U betaalt dan slechts de uren die u reserveert. U profiteert altijd van onze ruime openingstijden.  In de huidige samenleving werkt niet iedereen van 9 tot 17 uur. Ook zijn er veel ouders die werken in wisseldiensten of met onregelmatige uren. Ons concept zorgt ervoor dat u ook dan gebruik kunt maken van onze kinderopvang. U kunt ook kiezen voor vaste uren per dag.  Als het even kan zorgen wij ervoor dat de kinderen opgevangen worden op een voor hun vertrouwde plek. De rust die u dit geeft komt zo uiteindelijk ook ten goede van uw kind. Ons concept kunnen wij mogelijk maken door onze flexibele medewerkers en door de verantwoordelijkheid bij u als ouder/verzorger neer te leggen. In onze pedagogisch beleidsplannen leest u hoe wij dit per locatie uitvoeren.

Aanbod van onze kinderopvang

Wij bieden opvang aan in de gemeenten Roerdalen en Echt-Susteren op verschillende locaties. U kunt bij ons terecht voor dagopvang, peuterspeelzaal en voor- en naschoolse (BSO) opvang. Omdat wij flexibele opvang aanbieden komen kinderen gedurende dag naar ons toe of gaan weer naar huis. Structuur en regelmaat is erg belangrijk voor kinderen. Om dit te waarborgen werken wij met een dagindeling. Daarnaast ondervinden kinderen geen last van eventuele kinderen die door de dag nieuw op de groep komen of weer naar huis gaan. Om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen werken wij met een aantal huisregels. In ons wenbeleid leest u hoe we ervoor zorgen dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen.

Ons online (reserverings)systeem via uw eigen ouderportaal

U krijgt toegang tot uw eigen ouderportaal. Hier logt u op elk gewenst moment van de dag in en ziet u wat uw kind allemaal op de opvang heeft gedaan. De medewerkers maken per kind een persoonlijk verslag. Bij de baby en peutergroepen kunt u nalezen wanneer uw kind heeft geslapen en hoelang. Maar ook wanneer er gegeten, gedronken, verschoond of geplast is. Ook kunt u via dit systeem de opvang voor uw kind regelen.

De voordelen van Wee-Play Kinderopvang

 • Vertrouwde gezichten. Structuur en regelmaat vinden wij erg belangrijk.
 • Wij werken met het VVE programma Puk & Ko. Onze pedagogisch medewerkers die op een groep werken met kinderen die VVE indicatie hebben, zijn VVE-gecertificeerd.
 • Het belang van het kind staat voorop. Wij kijken samen met u wat het beste is voor uw kind. Immers elk kind is anders.
 • Wij bieden goede en betaalbare kinderopvang aan. U betaalt per half uur of per dagdeel. Uitzondering zijn de schoolgaande kinderen tijdens de schoolvakanties, wij bieden dan een afwisselend programma aan zodat de schoolvakantie ook bij ons een echte vakantie is.
 • U kunt gebruik maken van dagdelen (niet af te melden en goedkoper), vaste opvangdagen (afmeldbaar) of flexibele dagen of uren.
 • Wij hanteren ruime openingstijden van 6.30 uur tot 19 uur. Kinderen die voor 7.15 uur naar de VSO en de dagopvang komen, kunnen bij ons ontbijten.

 • Haalt u uw kind na 18 uur op, dan kunnen zij bij ons avondeten. U kunt dan zelf eten meegeven.

 • U hoeft geen luiers, geen eten of drinken mee te nemen. Alleen als uw kind allergieën of voedselintoleranties heeft of ’s avonds een warme avondmaaltijd wil nuttigen.
 • Wij bieden in de dagopvang als lunch een warme maaltijd aan. Hier betaalt u geen extra kosten voor.
 • U kiest voor een vast jaarcontract en betaalt een zeer voordelig uurtarief, of u kiest voor flexibele opvang. U betaalt dan alleen voor de gereserveerde uren. Als u uw kind tijdig afmeld in de vakantie of vrije dagen, dan betaalt u niet voor deze uren (zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie). Bereken uw voordeel via onze rekentool.
 • Wij kunnen dit concept aanbieden door onze flexibele medewerkers en door de verantwoordelijkheid van de reserveringen bij de ouders/verzorgers neer te leggen.

Uw kind aanmelden

U kunt uw kind aanmelden via ons inschrijfformulier. Dit is geheel vrijblijvend. Wij nemen na ontvangst van het formulier contact met u op. Dan plannen wij samen een afspraak voor een rondleiding en informeren wij u over alle mogelijkheden die Wee-Play voor u en uw kind kan bieden. Als u uw kind definitief aanmeld dan plannen wij een tweede afspraak voor een uitgebreid intakegesprek, het liefst in aanwezigheid van uw kind. Deze afspraak wordt gepland met een pedagogische medewerker van de groep waarin uw kind geplaatst zal worden.