Ssssttttt de tijger slaapt ... voorlezen zo belangrijk voor de creativiteit en verbeelding

Zelf lees ik graag. Als ik terugdenk aan mijn jeugd weet ik dat ik bij mijn moeder op schoot kroop en ze me allerlei spannende verhalen voorlas. Voor het slapen gaan maar ook gewoon zomaar even tussendoor. We kropen op de bank samen en ik voelde me fijn, zo lekker dicht bij haar.

 

Misschien is het door deze fijne herinneringen aan vroeger dat ik het zo belangrijk vind om veel te lezen met kinderen. Dat kan. Ik geniet namelijk nog net zoveel van voorlezen. Toen ze nog klein waren uiteraard met mijn eigen kinderen. Maar wat heb ik geluk dat ik op mijn werk elke dag mag voorlezen aan jullie kinderen.

 

U heeft vast wel in het nieuws gezien dat op dit moment de voorleesdagen in volle gang zijn. Het prentenboek van dit jaar is:

 

SSSSTTTTT de tijger slaapt.

 

Het is een echt een feest om dit boek te lezen. Wij passen allerlei manieren toe om dit boek voor te lezen. Dat noemen we interactief voorlezen, dit is een manier om de kinderen nog meer bij het verhaal te betrekken. Maar ook om ze zelf mee te laten doen.

We pakken allerlei attributen erbij die in het boek voorkomen en laten de kinderen het verhaal meespelen. De lachende gezichten zijn prachtig om te zien. Waarschijnlijk heeft u de foto’s op Facebook wel langs zien komen van de pedagogisch medewerkers die zelf verkleed als tijger uw kind mee lieten spelen. Op deze manier leeft het verhaal bij de kinderen. En weet u…. als we het boek in een onbewaakt ogenblik op de tafel leggen dan zien we ineens kinderen die andere kinderen “voorlezen” Geweldig om te zien en wat een verrijking van de woordenschat!

 

De komende dagen zijn er nog meerdere leuke activiteiten gepland op de verschillende locaties. Komt u ook kijken hoe wij genieten van het beleven? Genieten van uw kinderen? En geniet u met ons mee?

 

Kijk in onze agenda op de site en check uw mailbox wat er in de groep van uw kind te doen is.

 

Groeten Kitty

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0