Ik en mijn familie

Het thema Ik en mijn familie is op dit moment in volle gang. Overal ziet u foto's verschijnen. Opa's, oma's papa's, mama's broertjes en zusjes. Maar ook neefjes en nichtjes. Zodra uw kind in de peuterleeftijd komt wordt de wereld om hem heen langzamerhand groter. Thuis is natuurlijk het allerbelangrijkst maar als uw kind naar onze opvang komt worden ook wij een beetje familie. Wij vinden het belangrijk dat uw kind een eigen plekje heeft in onze groepen. Vandaar dat we u

vragen een ( papieren!) foto mee te nemen. Elke keer dat uw kind komt, hangen we deze foto in het "huisje" van Puk. Samen met de andere kinderen bekijken we elke dag wie er allemaal is. Op deze manier creëren we een gevoel van "samen" . Een klein beetje familie zou je kunnen zeggen.

 

Nu het thema over familie gaat hebben we u allemaal gevraagd om foto's van thuis mee te nemen. Bij de Smurfen en Megamindy ontstaat al een echte fotogalerij. Kinderen vinden dit geweldig. Ze staan er regelmatig voor en vertellen elkaar wie er op de foto staat. Zo wordt thuis een beetje meegenomen

naar ons. Kinderen stralen voor de foto's en raken niet uitgepraat over hun eigen gezinssituatie.

 

Weet u wat wel heel leuk is en waar wij pedagogisch medewerkers stiekem om moeten lachen? Er zijn kinderen denken dat wij hier wonen. De meest uiteenlopende voorbeelden hebben we hiervan.

Kitty als je gaat werken moet je wel even zwaaien he? ( uiteraard zat mijn dienst erop en ging ik naar huis. Maar sindsdien ben ik iets alerter om te zwaaien voordat ik ga "werken") Melissa waar is jouw bed? Marieke als ik bij jou ga logeren mag ik dan ook in dit bedje slapen? Waarom hebben jullie eigenlijk geen douche hier Ilse?

 

Maar het allermooiste voorbeeld komt toch wel van Jailey. Thuis zei ze tegen mama: " Waarom moeten wij altijd bij Melissa op bezoek gaan. Zij kan toch ook eens bij ons komen? "

 

Kortom; wij genieten weer van en met uw kinderen en zijn er trots op dat de wereld van uw kind zich langzaam uitbreidt bij ons.

 

Groeten vanuit de Smurfen en MegaMindy