Knuffels

 

U kan het niet gemist hebben; ons thema knuffels is in volle gang! Overal in de groepen verschijnen knuffelhuisjes waar de lievelingsknuffels van de kinderen in mogen “logeren”.

In het thema “Knuffels” staan knuffels in alle vormen en maten centraal. Knuffeldieren, knuffelpoppen, maar natuurlijk ook van die knuffels die we elkaar kunnen geven en wanneer doen we dat dan en vooral met wie? 

Kortom: het thema gaat ook over voelen van emoties en vriendschappen. Oplossen van ruzies, hoe doe je dat eigenlijk?

In mijn vorige blog schreef ik al over de uitbreiding van de wereld van uw kind bij Wee-Play. 

Toch is het voor veel kinderen spannend om naar ons toe te komen. Daarbij is een lievelingsknuffel een enorm fijn hulpmiddel voor het kind. Een stukje van thuis gaat mee naar ons. Samen maken we dan afspraakjes wanneer het knuffeltje in de tas gaat of zoals nu in zijn eigen huisje wacht tot het kind bijvoorbeeld gaat slapen. Dat dit helpt daar hebben we dan ook de laatste weken alweer hele leuke voorbeelden van gezien en gehoord.

 

Zo was Len deze week vergeten zijn Nijntje mee te nemen toen papa hem kwam halen. Nijn lag nog lekker in zijn huisje te slapen. Daphne zag hem liggen en na overleg belde Marieke zo snel mogelijk met papa. We willen tenslotte niet dat Len dan thuis zijn knuffeltje mist.

Papa zat nog in de auto op de terugweg naar huis en had daarom zijn telefoon op de speaker staan. Len kon dus precies volgen waar het over ging. 

Vanaf de achterbank riep hij dan ook luidkeels: “ Nijn moog waal twiee nachjes biej Wee-Play logere...”

 

Een ander meisje dat heel veel moeite heeft met andere omgevingen en nieuwe situaties vergat deze week ook haar knuffeltje mee naar huis te nemen. Dit was voor het eerst dat ze zo druk was met andere dingen dat ze haar knuffeltje, helemaal vergat. Een teken van geborgenheid bij ons en een mijlpaal voor haarzelf. “Ik kan het ook zonder knuffeltje”. Een nieuw stukje zelfvertrouwen is geboren. Wij zijn trots.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0