Modderdag!

Vandaag was het weer zover.

Een jaar geleden schreef ik er ook al een blog over! Echt zooooo leuk…..

We hebben geluk dit jaar want het is al vaak mooi weer geweest. We hebben onze afspraak om minimaal 1 keer dag naar buiten te gaan dan ook al vaak waar kunnen maken. Maar wat nog mooier is … we hebben al volop met water kunnen knoeien.

 

Wat is dat toch met water dat kinderen het zo leuk vinden? Het antwoord op die vraag kunnen we allemaal zo bedenken. Het is verfrissend en we zien allemaal dat kinderen allerlei ontdekkingen doen als ze met water aan het spelen zijn. Nat, glad, koud en warm zijn zomaar termen die bij me opkomen, die je vast herkent als u aan uw kind in het zwembadje denkt. We vinden het allemaal belangrijk dat een kind watervrij is en leert zwemmen.

Hoe anders is dit als het over het over modder gaat. Ineens komt het woord “vies” dan wel erg vaak voorbij..

 

En dit is waar ik het vandaag over wil hebben. Want eigenlijk is het toch wel gek dat we 1 keer per jaar landelijk een dag benoemen tot “modderdag”? Dat bent u toch wel met me eens, hè?

Nu wil ik het er niet over hebben dat vroeger alles beter was. Maar weet u nog?...lekker de hele dag buiten spelen en moe maar voldaan in de bijkeuken je vieze kleren uit en snel de douche in?

Hoe komt het dan toch dat we zo bang zijn dat onze kinderen vies worden?

 

Nou, wij bij Wee-Play vinden het niet erg dat uw kinderen vies worden, sterker nog!  Het is zelfs onze visie dat ze vies mogen worden!

Want wat ontdekt en beleeft uw kind veel als ze met modder spelen! Een paar mooie voorbeelden hiervan zijn dat uw kind bijvoorbeeld ontdekt dat als je water bij zand uit de zandbak doet er een zacht papje ontstaat waar je lekker in kunt roeren. Of als je water bij potgrond doet het een pikzwarte, korrelige massa wordt waar je niet veel mee kunt.

Als je een klein beetje water bij zand doet, kun je taarten bakken maar met veel water drijft dat taartje dan weer weg. En al spelend hebben we het over allerlei ontluikende cijfervaardigheden gehad, een term die u misschien in het oudergesprek van uw kind wel eens voorbij hebt horen komen. En wist u trouwens dat er vandaag kinderen ontdekt hebben hun voeten zich vastzuigen in de modder.

Misschien nog wel belangrijker dan alles wat uw kind leert van ontdekken met modder is het feit dat uw kind er weerstand van opbouwt.

Wij zijn er dan ook trots op dat we bij Wee-Play misschien niet iedere dag een modderdag hebben maar dat we er wel voor zorgen dat iedere dag een belevenis is voor uw kind waarbij we zowel binnen als buiten ervoor zorgen dat er van alles te ontdekken valt. We hebben uiteraard veel foto’s gemaakt vandaag. Geniet u mee?

Reactie schrijven

Commentaren: 0