Dag van de Leidster met een enorme zwarte rand

De dag begint vandaag net zoals alle andere dagen. Alle kindjes worden gebracht en we zwaaien samen even naar papa of mama. Tot straks, wij gaan er een leuke dag van maken. Nadat we gezwaaid hebben gaan we lekker spelen en tussendoor even knuffelen. We dansen op muziek. Ik geniet van de gezichtjes van alle kindjes en kijk hoe goed ze hun best doen tijdens het dansen. Het is de Dag van de Leidster en het voelt toch een beetje speciaal.

 

We maken onze Puk wakker en eten lekker fruit. Opeens komen er drie kindjes (die vandaag niet aangemeld staan) en twee mama’s (vanuit de oudercommissie) aanlopen. Ze hebben een cadeautje voor ons. Super lief! Dankjewel voor jouw helpende hand staat op het zeeppompje dat we krijgen. Leuk!! We gaan daarna lekker buiten spelen in onze nieuwe tuin en gaan verder met het dagritme.

 

Tijdens onze pauze krijgen we vanuit het werk een lekkere lunch aangeboden. We voelen ons echt een beetje speciaal. Eerst even allemaal onze telefoon checken en opeens boem pats het fijne gevoel weg! Iedereen schrikt en begint er direct over te praten. Wat erg!

 

We krijgen allemaal kippenvel en ik zelfs een beetje tranen in mijn ogen. Zo heftig en zo erg voor familie, vrienden, machinist, collega’s, vriendjes, vriendinnetjes en nog veel meer andere betrokkenen. Het raakt mij erg wanneer het bericht dieper is gezonken. Ik besef hoeveel je stiekem om de kinderen gaat geven en hoe erg dit voor iedereen is. We praten er met z’n allen nog over tijdens onze pauze. Het is niet te beseffen. Het raakt mij enorm.

 

Onze kindjes hebben onze aandacht na de pauze weer nodig en we gaan ‘gewoon’ door met werken. Ik kan niet zeggen gewoon. Ik denk tijdens het werken nog een keer wat voor mooi en speciaal beroep ik heb. Ik denk aan de kindjes en aan de medewerker van het ongeluk. Zullen zij ook nog liedjes hebben gezongen of waren ze leuk en gezellig aan het kletsen voordat het allemaal gebeurde? Ik heb geen idee…Ik word opeens door een kindje vastgepakt en krijg een dikke knuffel van haar uit het niks. Ik geef haar een dikke knuffel en een kus terug! Dat doet een mens goed wanneer je zo’n heftig bericht opeens van heel dichtbij voelt.

 

Heel veel sterkte voor alle betrokkenen en hulpverleners

 

 

Celine

Reactie schrijven

Commentaren: 0