Was het leuk vandaag? Wat heb je allemaal gedaan?

Een veel gehoorde 'klacht' tijdens de afgelopen oudergesprekken is dat veel ouders na een dag hard werken aan hun peuter vragen: "En schat wat heb je vandaag gedaan bij Wee-play?" En dat er dan óf geen antwoord komt óf dat het kind gewoon zegt "niks"

 

Stiekem krijg ik als ouders me dit vertellen een glimlach om mijn mond. Kinderen op deze leeftijd kunnen na een drukke dag niet altijd vertellen wat ze gedaan hebben. Niet voor niks schrijven wij daarom elke dag een verslagje voor u in Rosa (uw eigen persoonlijke online logboek). In grote lijnen leest u wat we vandaag beleefd hebben. Dit stelt u namelijk in de gelegenheid om gerichte vragen aan uw kind te stellen. U zult merken dat het voor uw kind een stuk gemakkelijker wordt om te vertellen over alle belevenissen van die dag.

 

Alle belevenissen....

Bij Wee-play vinden wij het erg belangrijk uw kind de wereld te laten ontdekken. De natuurlijke nieuwsgierigheid van een peuter te stimuleren. Onze activiteiten staan dan ook in het teken van spelend ontdekken. Zo kan het voorkomen dat er een kind een spinnetje ontdekt

op de wc en in zijn blote billen dit spinnetje staat te bewonderen. Ik ga dan, uiteraard nadat ik eerst de broek van Kleine Boef heb opgetrokken, op zoek met de kinderen naar het vriendinnetje van het spinnetje. Veel verwondering is het gevolg. En wat hebben we dan weer veel geleerd. Een spin maakt een spinnenweb en een versje over een spin maakt dat we woordjes hebben gerijmd.

 

Ontdekken met peuters is heerlijk. Vorige week had ik met schilderstape een vierkantje op de vloer gemaakt. Puk zou ons vertellen waar het voor was. Maar voor het zover was had het vierkant al gediend als autogarage en hondenhok. Puk vertelde ons dat we een spel gingen doen en gooide om het vierkant een heleboel blaadjes, eikeltjes, kastanjes en dennenappels.

Deze moesten de kinderen in het vierkantje blazen. Voor de blaadjes hoefden we niet zo hard te blazen, dat ging bijna vanzelf. Bij de kastanjes moesten we echt hard blazen en op onze buiken lagen we op de grond. Puk had er ook een steentje tussen gelegd. Gemeen hoor Puk die kun je niet wegblazen.

 

Wauw wat hebben we deze dag alweer veel ontdekt!!!

 

Knutselen doen wij uiteraard ook. Kleien, verven, plakken, kleuren. Niks is te gek. Daarbij zult u merken dat er niet altijd een knutselwerkje mee naar huis komt. Geen resultaat dus hoor ik u bijna denken...... Nee dat kan. Niet altijd is ons doel dat er een werkje mee naar huis gaat. Na een knutselactiviteit zijn er ook onzichtbare resultaten. Uw kind heeft gevoeld aan de klei of verf. Gezien wat er gebeurt als je 2 kleuren verf door elkaar doet. Zichzelf misschien overwonnen door tóch even met zijn vingers in de scheerschuim te zitten.

 

Ziet u het al voor zich?

Wij wel en we genieten van uw ontdekkende peuter.

 

Liefs namens alle peutergroepen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0