Peuterprogramma Uk & Puk

Het programma Uk & Puk richt zich op de brede ontwikkeling voor alle peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop. Uk & Puk legt een goede basis voor groep 1 van de basisschool. Het is een voorlopen op de methode ‘Schatkist’. Een veel gebruikte methode voor groep 1 en 2 binnen basisscholen in de gemeente Roerdalen en Echt-Susteren. Samen vormen zij een effectief leerprogramma.

 

Wie is Puk?

Puk is een handpop die verschillende avonturen beleeft binnen het thema dat op dat moment wordt behandeld. Door middel van dagritmekaarten wordt het verloop van een ochtend bij ons inzichtelijk gemaakt. Dit zorgt voor structuur en rust. Wij informeren u wanneer een nieuw thema begint en geven u relevante informatie over de thema's. Ook kunt u zelf deelnemen aan een ouderactiviteit. In onze agenda ziet u wanneer deze activiteiten plaatsvinden.

 

Wij bieden op verschillende locaties in de gemeente Echt-Susteren en Roerdalen opvang aan voor peuters. Heeft uw kind een VVE- indicatie? Onze leidsters die met peuters werken, zijn in het bezit van een VVE-diploma. Meer informatie over VVE.